Elsőkörös bajnok a Sahtar

Labdarúgás

2016. október 5., 08:21 , 821. szám

A 10. forduló után biztossá vált, hogy a magyarhoz hasonlóan, ebben a szezonban ugyancsak három körből álló ukrán élvonalbeli labdarúgó-bajnokság első harmada után a Sahtar Donyeck áll majd az élen a pontvadászatban.

A legutóbbi játéknapon a donyeckiek Zaporizzsjában látták vendégül az eddig második helyen álló Zorja Luhanszkot, és Ferreirának az 57. percben szerzett találatával 1-0-ra megnyerték a találkozót. A forduló rangadójának is beillő összecsapáson a Zorja ugyan derekasan helytállt, de csupán ezért nem adnak pontot. A második helyre így a Zirkát 2-0-ra legyőző Dinamo Kijev jött fel a tabellán.

A forduló talán legnagyobb meglepetéseként a Dnyipro hazai környezetben szenvedett kiütéses vereséget az FK Olekszandrijától.

Eredmények: Sahtar Donyeck – Zorja Luhanszk 1-0, Dinamo Kijev – Zirka Kropivnickij 2-0,

Sztal Kamenszkoje – Csor­no­morec Odessza 1-2, Dnyipro – FK Olekszandrija 1-4, Vorszkla Poltava – Olimpik Donyeck 1-2, Voliny Luck – Kárpáti Lviv 1-1.

Vezet a Sahtar 28 ponttal a 22 pontos Dinamo és a 20 ponttal harmadik Zorja előtt. A bajnokság előtt 6 pontos levonással büntetett Kárpáti Lviv mostanra érte el, hogy 0 pontja van.

(tamási)