A magyar parlamenti labdarúgó-válogatott Beregszászban

Labdarúgás

2016. október 12., 08:58 , 822. szám

Az anyaországban, illetve az elcsatolt területeken történő fellépéseivel amolyan missziós feladatot ellátó magyar parlamenti labdarúgó-válogatott először tavaly októberben látogatott el Kárpátaljára, amikor Beregszászban a helyi közéleti személyekből összeállított csapattal játszott gálameccset. Most ismét a Vérke-parti városban tette tiszteletét a csapat, ahol ezúttal a Kárpátaljai Református Egyház válogatottja volt az ellenfél.

A kárpátaljai gyökerekkel is rendelkező Magyar Zoltán által vezetett országgyűlési csapatot elkísérte ifj. dr. Kalocsai Géza is, a legendás Kalocsai Géza fia, valamint két vendégjátékos, az egykoron a Ferencvárossal háromszoros bajnoki címet szerző Szeiler József, illetve az 1982-es és '86-os világbajnokságot is megjárt Sallai Sándor, akit annak idején még a legendás Diego Maradona őrzésével is megbíztak.

A mérkőzés kezdőrúgását közösen végezte el ifj. dr. Kalocsai Géza, Szalipszki Endre, a Beregszászi Magyar Konzulátus főkonzulja, Zán-Fábián Sándor, a Kárpátaljai Református Egyház püspöke, valamint Babják Zoltán, Beregszász polgármestere.

Az alaphangot már a találkozó elején megadták a vendégek, akik két védelmi hibát kihasználva, előbb Spisják József, majd Ungvári János révén már a 10. percben kétgólos előnyre tettek szert. Az 51. életévét meghazudtolóan mozgó Szeiler József előbb a kapuban mutatott be néhány bravúrt, majd a mezőnyben is eredményes volt, megszerezvén a harmadik találatot.

Fordulás után a Hetyenben szolgáló Cseresznyés Miklós lelkipásztor találatával, illetve egy öngóllal felzárkózott ugyan a hazai csapat, de ismét jött Szeiler, aki újabb három góljával kialakította a 6-2-es vendéggyőzelmet jelentő végeredményt.

A végén az Országgyűlés csapatát vezető Magyar Zoltán szövetségi kapitány, illetve Balogh Attila játékosedző, az Ungi Egyházmegye esperese is arról beszélt, hogy mindkét csapat játékosait dicséret illeti a lelkes, odaadó játékért, és hogy ezen a mérkőzésen összességében győzött a barátság és a szeretet.

A szép időben, jó hangulatban sorra kerülő találkozót megtisztelte jelenlétével dr. Tilki Attila országgyűlési képviselő, illetve Buhajla József ungvári magyar főkonzul.

(tamási)