Megvannak az első nyertes pályázatok

„Egán Ede” Kárpátaljai Gazdaságfejlesztési Központ” Jótékonysági Alapítvány

2016. október 26., 11:05 , 824. szám

A múlt pénteken az „Egán Ede” Kárpátaljai Gazdaságfejlesztési Központ” Jótékonysági Alapítvány Kuratóriumának felterjesztésére a Budapesten működő Kárpátaljai Gazdaságfejlesztési Stratégia Irányító Testület jóváhagyta a gazdaságfejlesztési stratégia keretében meghirdetett turisztikai pályázatok nyerteseit.

A testület döntéséről az alapítvány igazgatóját, Berki Mariannát kérdeztük.

– A Turisztikai vállalkozások eszközbeszerzésének támogatása c. alkategóriában az irányító testület 41 pályázatot bírált el pozitívan 63 503 652 Ft összegben és 5 pályázatot nem támogatott. Ugyanakkor a 40 megítélt pályázat között van 8 olyan, amelynek benyújtója több kategóriában is pályázott, nekik nyilatkozniuk kell, hogy mely pályázatukat kívánják fenntartani.

A Turisztikai beruházások támogatása c. alkategóriában 109 pályázatot ítélt meg támogathatóan, 10 pályázatot viszont nem tartott támogathatónak. A pozitívan elbírált pályázatok között van 18 olyan pályázó, aki több kategóriában pályázott. Ők szintén nyilatkozatban választják majd ki a támogatható pályázatukat. Ebben az alkategóriában 415 674 733 Ft a megítélt támogatás összege.

Jelenleg a pályázók értesítése és a szerződések megkötésének előkészítése van folyamatban. Tervek szerint a szerződéskötésekre november elején kerül majd sor. Addig azoknak a nyertes pályázóknak, aki még nem jegyezték be hivatalosan vállalkozói tevékenységüket, be kell jegyeztetniük magukat. A szerződés aláírását követően a pályázóknak ki kell fizetniük a kötelező önrészt, és csak akkor fogják megkapni a megítélt támogatást.

Ezzel párhuzamosan folyik a mezőgazdasági pályázatok értékelése. Terveink szerint a kárpátaljai kuratórium már szombaton dönthet a támogatásra javasolt pályázatok köréről.

-mf-