Gödöllői szimfonikusok Beregszászban

2016. november 1., 19:43 , 825. szám

A Pro Cultura Sub­car­pa­thi­ca (PCS) Civil Szervezet közreműködésével október 29-én a Gödöllői Szimfonikus Zenekar rézfúvósai adtak nagysikerű koncertet Beregszászban. A rendezvénynek a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Főiskola adott helyet.

A Gödöllői Szimfonikus Zenekar 1981-ben alakult a Frédéric Chopin Zeneiskola művésztanáraiból. A zenekar koncertjeit kezdettől fogva az értékközpontúság, értékközvetítés és értékteremtés szándéka, valamint a zenei sokszínűség jellemzi.

A zenekar működése során több élvonalbeli vendégkarmesterrel és énekkarral dolgozott együtt, ismert hangszeres és énekes szólisták is felléptek velük.

A kamarazenekar nem első alkalommal látogatott el a főiskolára: 2012-ben adtak nagysikerű jótékonysági adventi koncertet az intézményben. Azóta többször is visszalátogattak a lelkes beregszászi közönséghez.

A mostani koncerten igazán páratlan zenei élményben lehetett része annak, aki szombat délután ellátogatott a hangversenyre. A koncerten elhangzott többek között Dukastól a Fanfár, Maurettól a Rondo, Farnabytól a Játékok és álmok, Debussytól a Kis néger, Dvořaktól a Humoresque, Farkas Ferenctől a Régi magyar táncok, Brahmstól a Magyar táncok, Andersontól a Buglers és Holiday, Williamstől a Szimfonikus indulók. S a koncert legvégén ismert filmdallamok szólaltak meg a rézfúvósok előadásában, ami szintén páratlan élményt nyújtott. A rendezvény végén Kudlotyák Krisztina, a PCS igazgatója mondott köszönetet a zenekarnak. Az eseményt a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatta.

ev