Blokád alá veszik a határt a külföldi rendszámú járművek tulajdonosai

2016. november 10., 18:49

Újabb tiltakozó akcióra készülnek a külföldi rendszámú járművek tulajdonosai: a legközelebbi tüntetést november 12-re tervezik. Az akció egyik résztvevője, Pavlo Pavlov elmondása szerint nem csak megyénkben lesznek hasonló jellegű megmozdulások.

A mukachevo.net információi szerint november 12-én valószínűleg az ungvári és a szlatinai határokat készülnek lezárni a kocsitulajdonosok. Ezenkívül a Kijev–Csap, valamint a Kijev–Odessza autóutak egyes részeit is lezárják majd. Hogy pontosan hol fog ez megtörténni – az jelenleg még nem tudható.

Ezzel egyidejűleg Kijevben, a Legfelsőbb Tanács épülete előtt már éhségsztrájkba kezdett egy aktivista. Azt követeli a tanácstól, hogy foglalkozzanak a külföldi rendszámú járművek problémájával, hiszen a törvény értelmében az ukrán állampolgárok külföldön bejegyzett autójukkal maximum öt napot tartózkodhatnak egyhuzamban az ország területén.

„Az aktivisták a megye összes határátkelőjét blokád alá szeretnék venni. De hogy mennyit sikerül, az csak szombaton derül ki” – közölte az egyik tüntető.

(mukachevo.net/VV)