Nagyszőlősi siker a Szuperkupában

Labdarúgás

2016. november 16., 08:28 , 827. szám

A Szuperkupa-győzelemmel vigasztalódott a nagyszőlősi labdarúgócsapat a megyei bajnokságban elszalasztott elsőségért az Ungvári FC-vel szemben, miután az Ivan Bilak által irányított ugocsaiak büntetőkkel nyerték meg a trófeát.

A Szuperkupáért vasárnap Szolyván lejátszott fináléban gól nélkül végzett a két együttes, bár a rendes játékidő vége felé a szőlősiek részéről előbb Pukanics szerezhetett volna gólt, majd Csonka közeli lövése csattant a kapufán. Az ellentámadásnál Pinyasko közeli lövését védte bravúrral Grinisin kapus.

A kupa sorsát eldöntő büntetőrúgásoknál az ungváriak részéről Rjasko, Veszelovszkij és Bakó volt eredményes, míg Kudelko, és a szezon legjobb játékosának választott Hegedűs Róbert hibázott. A nagyszőlősieknél csak Lovszka büntetője nem talált célba, míg Rebrik, Pukanics, Csonka és Zsukov értékesítette a 11-est. Mindez azt jelentette, hogy az idei Szuperkupát a nagyszőlősiek (képünkön) nyerték meg.

A szezon lezárásaként megválasztották a megyei labdarúgó-bajnokság legjobbjait.

A csapatok szakvezetőinek szavazatai alapján az ungvári Hegedűs Róbert lett az év játékosa 22 ponttal a 9 pontot gyűjtő Jurij Csonka (Nagyszőlős), illetve a 7 pontos Vaszil Pinyasko (Ungvári FC) előtt.

(tamási)