Valutaváltókat ért rablótámadás a Kijev–Csap autóúton

2016. november 16., 08:51 , 827. szám

A rablók összehangolt, profi támadást hajtottak végre, ismerték a megtámadott jármű útvonalát – derül ki a mukachevo.net beszámolójából.

A portál a rendőrségtől megtudta, hogy az eset még november 7-én reggel történt, a szolyvai járási Kisanna (Hanykovicja) közelében.

A tájékoztatás szerint két huszti illetőségű férfi Kijevből tartott hazafelé, amikor Volkswagen típusú személygépkocsijuknak egyszerre három kereke lett defektes. Valószínűsítik, hogy tettesek „tüskéket” használtak a jármű megállítására.

Nem sokkal azután, hogy megállt az út szélén, kb. hat ember szaladt oda a gépkocsihoz „pisztolyokra emlékeztető tárgyakkal felfegyverkezve”. A gépkocsi vezetőjének sikerült bemenekülnie az erdőbe, utasát viszont vallatni és verni kezdték a támadók.

Az előzetes tájékoztatás szerint a rablók közel 160 ezer hrivnyát vettek el a valutaváltóktól. Ugyanakkor egy helyi jogász 15 millió hrivnyát emleget.

A megtámadott gépkocsi utasát kórházba szállították, de élete nem forog veszélyben. A tetteseket rablás miatt keresi a rendőrség.

ntk