Ellenőrzik az áttelepülteket Kárpátalján

2016. november 22., 18:07 , 828. szám

Kárpátalján 3482 országon belül áttelepített, azaz belső menekült személyt tartanak nyilván a szociális hivatalok – emlékeztet a Zakarpattya Online.

A megyében folyamatban van a nyilvántartási lapjukon szereplő tényleges lakóhelyükre vonatkozó adatok ellenőrzése. A szociális hivatalok munkatársai 837 ellenőrzést tartottak a szociális juttatásokban, szubvencióban és kedvezményekben részesülő áttelepültek életkörülményeinek felmérése céljából. A vizsgálat eredményeként 710 személy esetében ítélték meg (újították meg) a szociális juttatások folyósítását, 68 esetben pedig elutasították az erre vonatkozó kérelmet. Indok volt a támogatás elutasítására, ha az áttelepültek a 14 ezer hrivnyát meghaladó banki betéttel rendelkeztek, ténylegesen nem a megye területén laktak, esetleg lakóingatlannal rendelkeztek.

Az év eleje óta Kárpátalján a menekülteknek összességében 12 millió hrivnya segélyt folyósítottak, beleértbe a közüzemi díjak ellentételezésére igénybe vehető szubvenciót – közölték az ungvári portállal a Kárpátaljai Megyei Állami Adminisztráció sajtóközpontjában.

(zakarpattya.net.ua/Kárpátalja)