Kettős győzelemmel nyolcaddöntős a Kárpáti

Kézilabda

2016. november 23., 08:00 , 828. szám

A papírformának megfelelően, kettős győzelemmel jutott a Challenge-kupa legjobb 16 csapata közé az Ungvári Kárpáti női kézilabda-együttese. Borisz Petrovszkij lányai egy svájci együttest ejtettek ki a sorozatból.

Mivel a svájci DHB Rotweis Thun csapata – amely a sorozat selejtezőjében egy olasz gárdát búcsúztatott kettős győzelemmel – feladta pályaválasztói jogát, mindkét mérkőzésnek az ungvári Junyiszty sportcsarnok adott otthont.

Az első találkozón a vendégek csak az első percekben tudták tartani a lépést a soraiban négy kupaújonccal felálló ungváriakkal, a félidő végére már ötgólos volt a hazaiak előnye. Fordulás után tovább nőtt a Kárpáti előnye, végül a mérkőzés végét jelző dudaszó 34-25-ös ungvári győzelmet jelzett.

A másnapi visszavágón mindkét csapat visszafogottabb teljesítményt nyújtott. A kevés gólos meccsen a vendéglátók kapusa, Irina Jablonszka-Bobal több bravúrral vétette magát észre, sőt, a többször kapus nélkül, 7 mezőnyjátékossal támadó svájciak ellen még két üres-kapus gólt is sikerült elérnie. Rajta kívül mindkét párharc során a Kárpáti tapasztaltabb játékosai, Kompaniec, Szuhecka és Hotra voltak a legeredményesebbek. A második találkozón végül az ungváriak 20-17-re győztek, így kettős győzelemmel, 54-42-es gólaránnyal jutottak a Challenge-kupa legjobb 16 csapata közé

(tamási)