Felújítások Beregújfaluban

Segítettek a járási vezetés és a KMKSZ megyei képviselői

2016. november 30., 10:39 , 829. szám

Beregújfaluban megújult a helyi családorvosi rendelő, valamint megkezdődött a Beregújfalui Általános Iskola fűtésrendszeréhez tartozó föld alatti csővezetékek cseréje, amelyre 482 ezer hrivnyát különítettek el a Beregszászi járás költségvetéséből.

A Beregújfalui Általános Iskolában személyesen tekintette meg a felújítási munka menetét Petruska István, a Beregszászi Járási Állami Közigazgatási Hivatal vezetője, helyettese, Bimba Ferenc, valamint Sin József, a Beregszászi Járási Tanács elnöke.

Nagy Renáta, a Beregújfalui Általános Iskola igazgatója tudósítónknak elmondta, hogy az öntöttvas fűtéscsövek teljesen elrozsdáltak, emiatt egyre nagyobb mértékben elszivárgott a fűtővíz. A nagyobb hidegek beállta előtt sürgősen fel kellett újítani az iskola fűtésrendszerét, hogy zavartalanul folyhasson az oktató-nevelő munka.

Petruska István és Sin József lapunknak elmondta, hogy a munkálatok körülbelül egy hónappal ezelőtt kezdődtek és várhatóan a hét végére, a hideg idő beálltáig be is fejeződnek. A munka azért húzódott el, mert megfelelő méretű csöveket csak nehezen, a megye határain kívülről sikerült beszerezni. Addig kisebb átmérőjű csöveken keresztül, ideiglenes megoldással ment a fűtés. A felújítás költségeit teljes egészében a Beregszászi járás költségvetéséből finanszírozzák, ami 482 ezer hrivnyát tesz ki.

A járási vezetők meggyőződtek arról, hogy a tizenkét évvel ezelőtt átadott iskolában az előállt technikai gondok ellenére nincs hideg, zavartalanul folyik az oktatás. Több osztályba is bementek, majd az igazgatónővel és a pedagógusokkal az oktatási reformról és más aktuális problémákról beszélgettek.

A Beregszászi járás vezetői ezt követően ellátogattak a Beregújfalui Családorvosi Rendelőbe, amelyet sikerült felújítani. Petruska István elmondta, hogy az orvosi rendelőt a megyei tanács költségvetéséből átutalt 380 ezer hrivnyából újították fel, a szükséges tervdokumentáció elkészítését pedig a beregszászi járási költségvetésből finanszírozták. Elmondta továbbá, hogy a megyei tanács támogatásáért hálásak Péter Csabának és a megyei tanács KMKSZ-frakciója többi tagjának, akik sikeresen lobbiztak a beregújfalui beruházás érdekében.

A járási vezetőket Ivan Bemszak, a családorvosi rendelő vezetője fogadta, bemutatva a megújult intézményt, majd arról tájékoztatta őket, hogy a településen élő gyerekek 60%-a megkapta az előírt védőoltásokat, ami nem számít rossz aránynak. A szükséges vakcinák hiányában nem folytatható egyelőre ez a munka. Ivan Bemszak elmondta, hogy három munkatársuk távozott az idei évben, helyettük egyelőre nem sikerült új szakembereket felvenni, ami megnehezíti az intézmény munkáját.

dózsa