Adományokat hozott a Karitász Kárpátaljára

2016. december 7., 20:01

Különböző műszereket, valamint más adományokat hozott Kárpátaljára, az ungvári rehabilitációs központba december 6-án a Katolikus Karitász országos igazgatója, aki az ellátott gyermekeket is megajándékozta. Ők százhúsz Mikulás-csomagot kaptak.

Écsy Gábor emellett meglátogatott egy beregszászi óvodát is, ott nehéz sorsú gyermekeknek adott ajándékot. Több kárpátaljai gyermekotthon pedig összesen csaknem egy tonna szaloncukrot kapott. Az igazgató egy szintén beregszászi, hétgyermekes családnak is vitt segítséget, a segélyszervezet a bajba jutottak lakhatásának tartós rendezésében is próbál segíteni. Velük tavaly kerültek kapcsolatba, amikor a katolikus segélyszervezet ötszáz nehéz sorsú családot támogatott élelmiszerrel egy éven keresztül.

„Idén már több alkalommal segítettük az ungvári és a beregszászi kórházat orvosi eszközökkel, és támogattuk egy egész osztály felújítását is” – közölte lapunkkal a Katolikus Karitász igazgatóhelyettese. Zagyva Richárd a segítséget azzal indokolta, hogy az ukrán pénznem leértékelődése, a folyamatos áremelkedés, az alacsony munkabérek, valamint a gazdasági és háborús válság miatt az egészségügyi ellátás is különösen nagy nehézségekkel küzd. Több egészségügyi intézménynek nincs lehetősége a szükséges eszközök pótlására, fejlesztésére, sokszor alapvető gyógyászati eszközök hiányoznak a betegek ellátásához.

(magyaridok.hu/VV)