7 gól, 2 kiállítás és vendégsiker a derbin

Labdarúgás

2016. december 14., 08:10 , 831. szám

Ukrajnában a 172. Dinamo Kijev–Sahtar Donyeck derbi zárta az idei futballévet.

A listavezető Sahtarral szembeni 10 pontos hátrányból lefaragni kívánó hazaiak számára remekül indult a találkozó, hiszen Moraes révén már a 30. másodpercben megszerezték a vezetést. A vendégek szinte az ellentámadásból egyenlítettek. Fél óra elteltével ismét tombolhatott a hazai publikum, ekkor Ribalka 18 méterről szabadrúgásból vette be Pjatov kapuját, így a szünetben a Dinamónál volt az előny.

Fordulás után szinte percek alatt megpecsételődött a fővárosiak sorsa. A Sahtar braziljai közül előbb Fred, majd Ferreira volt eredményes, megfordítva ezzel az eredményt, és hogy a vendéglátók számára még tetéződjön a baj, Moraes kiállítatta magát.

A hajrában az év peches futballistája címet méltán kiérdemlő Hacseridi újabb öngólt vétett, és bár Beszedin még kozmetikázott az eredményen, 4-3-ra végül a Sahtar nyert. A lefújás előtt a hazaiaktól még Ribalka is a kiállítás sorsára jutott, így végül a fővárosiak számára keserű szájízzel ért véget az idény.

A 18. forduló eredményei: Dinamo Kijev–Sahtar Donyeck 3-4, FK Olekszandrija–Csornomorec Odessza 2-1, Dnyipro–Olimpik Donyeck 1-1, Voliny Luck–Vorszkla Poltava 0-1, Kárpáti Lviv–Zirka Kropivnickij 2-3, Sztal Kamenszkoje–Zorja Luhanszk 0-2.

Aligha kérdéses, hogy a bajnoki cím sorsa már decemberre eldőlt, hiszen a Sahtar 50 ponttal vezeti a tabellát a 37 ponttal második Dinamo Kijev előtt. A harmadik helyen a Zorja telel 34 ponttal.

(tamási)