Halálos támadás a majorszki ellenőrzőpontnál

2016. december 14., 16:44

Oroszbarát szakadárok szerdán reggel tüzet nyitottak a majorszki közúti ellenőrzőpontra – jelentette az Ukrajinszka Pravda az Állami Határőrszolgálat tájékoztatása nyomán. A támadás következtében egy polgár meghalt, egy másik megsebesült.

A közlés szerint a szakadárok valamivel kilenc óra előtt kézifegyverekből nyitottak tüzet a majorszki ellenőrző pont irányába, amely az azonos nevű átkelőhely közelében található. Ebben az időben a két pont közötti közlekedési folyosóban emberek tartózkodtak, akik szerettek volna átkelni a demarkációs vonalon.

Az ellenség részéről leadott lövések az ellenőrző ponttól 50 méterre civileket találtak el. Az egyik sérültnek a vállába fúródott golyó, a másikat a fején érte halálos lövés – jelezték a határőrök.

Az átkelőhelyen leállt a forgalom, a határőrök haladéktalanul kivezették a fegyvertűz alól az ott-tartózkodó civileket, akik a szakadárok által megszállva tartott területekről jelentkeztek belépésre.

A  helyszínre érkező mentők ellátták a sebesültet, akinek állapota kielégítő, a támadás másik áldozatánál csupán a halál beálltát tudták megállapítani.

Ugyanakkor a szakadárok egyik vezetője a világhálón azt írta, hogy az ukrán katonák lőttek rá a civileket szállító autóbuszra az általuk ellenőrzött területen. Közlését egy olyan település helységnévtáblájának fotójával illusztrálta, amely 150 km-re található az incidens helyétől.

Válaszában Oleh Szlobogyan, a határőrszolgálat vezetőjének segédje ugyancsak a világhálón jelezte, a szakadárok készültek a provokációra, mivel jelenleg sok a nemzetközi szakértő a demarkációs vonal közelében.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)