Segítség Érdről

2016. december 21., 11:05 , 832. szám

Érd megyei jogú város ötmillió forinttal támogatta a Máltai Szeretetszolgálat közreműködésével a közös helyi tanácshoz tartozó Botfalva, Sislóc és Ungtarnóc településeket. A helyi tíztagú koordinációs bizottság döntött az adomány felhasználásáról, amelyből már létrehoztak a Sislóci Középiskolában egy multimédiás szaktantermet, interaktív táblával és öt számítógéppel, felújították a három falu közös családorvosi rendelőjét, a pilisszentiváni önkéntes tűzoltók pedig hozzáláttak az ungtarnóci temető hatalmas, életveszélyes fáinak kivágásához, amelyeket méretüknél fogva már csak alpinista technikával lehet kitermelni. A kitermelt tűzifát a három falu területén élő rászoruló családok kapják meg. A fák kitermelését idén nem sikerült befejezni, a munkát tavasszal folytatják tovább.

A támogatásból jövőre korszerű közvilágítást építenek ki, valamint Botfalván az életveszélyes temetői haranglábat fogják felújítani.

Medve Andreától, a KMKSZ Sislóci Alapszervezetének elnökétől megtudtuk, hogy Érd várossal a kapcsolat Sislóc szülöttének, Baracskayné Komonyi Angélának köszönhető, aki Érd önkormányzatának a dolgozója. Ő vette fel a KMKSZ Sislóci Alapszervezetével a kapcsolatot, majd egy ötfős delegációval, élén Érd polgármesterével, T. Mészáros Andrással személyesen is ellátogattak Sislócra, ismerkedtek a három Ungvárhoz közeli faluval, és jóváhagyták a támogatásukból megvalósítandó terveket.

dózsa