Balog Judit bizakodva várja a 2017-es évet

A két ünnep közt is fontos meccs vár a nagydobronyi leányzóra

2016. december 28., 09:54 , 833. szám

Korábban már hírt adtunk róla, hogy a november végén, Szlovákiában rendezett női kézilabda világbajnoki előselejtezőn Balog Juditnak kulcsszerepe volt abban, hogy a továbbjutás szempontjából döntő meccsen az első játékrészben már 5 gólos hátrányba is kerülő ukrán válogatott végül fordítani tudott a házigazda szlovákokkal szemben, és egyetlen góllal megnyerte a találkozót. A mérkőzésen egészen kimagasló, 52 százalékos hatékonysággal védő kapust karácsony első napján telefonon értük utol nagydobronyi otthonában, ahol természetesen családi körben ünnepelte a szeretet ünnepét.

Az Ungvári Kárpátival korábban két ukrán bajnoki címet is begyűjtő Judit most már a harmadik idényénél tart Magyarországon, előbb a Győri Audi ETO junior csapatában kezdte, majd Veszprémben folytatta, most pedig a Váci Ipress-Center kapuját védi.

A korábbi szövetségi kapitány, Németh András által irányított váci együttes 8 fordulót követően a bajnoki tabella 6. helyét foglalja el, de csupán rosszabb gólkülönbsége miatt szorul az ugyancsak 10 pontos Debrecen mögé. Mint Judit lapunknak elmondta, december 30-án, pénteken, éppen a nagy rivális debreceniekkel mérkőznek meg Vácott, és az elvárás csakis a győzelem lehet a „négypontos” találkozón.

Éppen ezért Balog Judit már karácsony másnapján kénytelen csatlakozni a csapatához, hiszen a kulcsfontosságú meccsen fontos a minél jobb készenléti állapot megléte.

A 2017-es évről szólva, a még mindig csak 21 éves Judit szeretne stabil csapattagságot kiharcolni magának a világ egyik legjobb bajnokságának számító magyar pontvadászatban nemzetközi kupaszereplésre feljogosító helyért harcoló váci alakulatnál, ugyanakkor az ukrán válogatottnál is számítanak rá. Az ukrán válogatott élére nemrég kinevezett Borisz Csizsov szövetségi kapitány már jelezte a kapuvédőnek, hogy mindenképpen számít rá a decemberi vb-re kvalifikáló Spanyolország elleni nyári selejtező mérkőzéseken.

Kérdésünkre Judit azt is elárulta, hogy természetesen figyelemmel követi egykori csapata, az Ungvári Kárpáti bajnoki szereplését, és szurkol a lányoknak a minél jobb szereplés érdekében.

Végezetül Balog Judit boldog új évet kívánt a Kárpátalja minden kedves olvasója számára!

(tamási)