KMKSZ ISZ-alapszervezet alakult Jánosiban

2017. január 4., 11:43 , 834. szám

A Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség Ifjúsági Szervezetének (KMKSZ ISZ) újabb alapszervezete alakult meg december 23-án a beregszászi járási Jánosiban. Az alakulógyűlésen részt vett Dobsa István, a KMKSZ ISZ elnöke, Báder Ottó beregszászi regionális alelnök, Horváth Zoltán gazdasági titkár és a beregszászi alapszervezet elnöke.

A KMKSZ ISZ elnöke beszédében elmondta, hogy a szervezet elsődleges célja a kárpátaljai magyar ifjúság érdekvédelme, akaratának és véleményének a képviselete, a hagyományőrzés. Kiemelte, hogy rendkívül fontos az, hogy a fiataloknak lehetőségük legyen csatlakozni olyan szervezetekhez, ahol a tagok tesznek a jövőjükért, a településükért, ahol jól érezhetik magukat, és ahol tehetnek valamit a magyarság megmaradásáért.

A gyűlésen a megjelent tagok megválasztották az alapszervezet vezetőit. Egybehangzó szavazás után a KMKSZ ISZ Jánosi Alapszervezetének elnöke Bekfi Mária, alelnöke Jenei Viktória, titkára pedig Fecsora Nikolett lett. A frissen alakult alapszervezet tagjai a közgyűlés után egy helyi családnak vittek adományt.

Az alapszervezet várja minden olyan vállalkozó szellemű fiatal jelentkezését, aki szeretne csatlakozni a szervezethez, és együtt valami olyat létrehozni, amivel felkelthetjük a fiatalok érdeklődését.

A KMKSZ ISZ Jánosi Alapszervezete