Gránát robbant egy többemeletes kijevi lakóházban, a rendőrség szerint merénylet történhetett

2017. január 13., 08:31 , 836. szám

Robbanószerkezetet helyeztek egy helyi lakos postaládájába Kijev Dnyiprovszki kerületében, a férfi csak könnyebben sérült meg – közölte a fővárosi rendőrség kommunikációs osztályának tájékoztatása nyomán az Ukrajinszka Pravda.

„A kijevi rendőrséget este értesítették a Lunacsarszkij utcai lépcsőházban bekövetkezett robbanásról. A helyszínen a rendőrök megállapították, hogy a 38 éves helyi lakos úgy határozott, ellenőrzi a postaládáját. Amikor kinyitotta, gyanús hangot hallott és lebukott. Ugyanabban a pillanatban robbanás történt, minek következtében a férfi könnyebben megsérült” – áll a közleményben.

A helyszínt átvizsgálták a tűzszerészek. Előzetes megállapításuk szerint egy RGD–5-ös kézigránát robbanhatott. A rendőrség gyilkossági kísérletnek minősítette az esetet.

Az Ukrajinszka Pravda úgy tudja, a gránátot egy ismert kijevi „doghunter” postaládájába rejtették. A merényletben a doghunter testvére sérült meg.

Doghuntereknek (kutyavadászoknak) azok a személyek nevezik magukat, akik nem hivatalos minőségben, saját elhatározásukból végzik a felügyelet nélküli (kóbor) kutyák irtását a lakott településeken. Társadalmi megítélésük ellentmondásos.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)