Belehalt sérülésébe a kántáló által megütött férfi

2017. január 17., 17:37 , 836. szám

Belehalt sérülésébe az az ilosvai járási gépkocsivezető, aki január 7-én összeszólalkozott az országúton haladó kántálókkal – jelentette a Zakarpattya Online.

Amint arról lapunk is beszámolt, a sértett a családjával együtt hazafelé tartott gépkocsiján a szomszédos faluból, amikor az eset történt. Az út közepén kántálók haladtak, ezért a gépkocsivezető megállt és figyelmeztette őket. A társaságnak ez nem tetszett, vita támadt. A kántálók egyike, aki, mint utóbb kiderült, alkohol befolyása alatt állt, felkapott egy botot és fejen ütötte vele a jármű vezetőjét. Az incidensnek ezzel vége lett, a gépkocsivezető visszaszállt járművébe és továbbhajtott. Otthon azonban rosszul lett, rokonai kórházba vitték. Az elmúlt hétvégén a 40 éves sértett a kórházban belehalt sérülésébe.

A bántalmazót, egy 19 éves felsőkaraszlói (Hreblja) lakost a rendőrség még röviddel az esetet követően elfogta. Az ügyben súlyos testi sértés okozása miatt indult büntetőeljárás, amit azonban a sértett halála után a hatóságok halált okozó súlyos testi sértéssé minősítettek át. A törvényi tényállás büntetési tétele héttől tíz évig terjedő szabadságvesztés. A bíróság az elkövetőt előzetes letartóztatásba helyezte.

(zakarpattya.net.ua/Kárpátalja)