Dulakodás a Lembergi Városi Tanácsban

2017. január 19., 15:41 , 837. szám

Verekedés tört ki a Lembergi (Lviv) Városi Tanács csütörtöki ülése után a városházán amiatt, hogy a képviselők elhatározták, a település minden kerületében hulladékpréselő gépsort állítanak üzembe – jelentette a zik.ua.

A tájékoztatás szerint Rjaszne lakótelep közössége követelte a képviselőktől, tegyék lehetővé, hogy ismertessék álláspontjukat a hulladékpréselő gépsornak az egykori Sziljmas gyár területén való elhelyezéséről. A városatyák ezzel szemben megszavazták A Lembergi Városi Tanács közigazgatási területén a szilárd háztartási hulladék elszállításának lehetetlensége miatt kialakult kritikus helyzetről című határozatot, mellyel döntöttek arról, hogy minden kerületben hulladékpréselő gépsort helyeznek üzembe.

A határozat elfogadása és az ülésszak berekesztése után, a himnusz elhangzása közben verekedés tört ki, miután a lakosok szerettek volna bejutni, és kifejteni a véleményüket. A dulakodás közben Andrij Szadovij polgármester elhagyta az üléstermet. A „társadalmi aktivisták” azt kiáltozták, hogy nem engedik meg a hulladékpréselést Rjasznében.

(zik.ua/rbc.ua/Kárpátalja)