Ungvár: házasságkötés egyetlen nap alatt

2017. január 21., 11:07 , 836. szám

A kormány által tavaly indított kísérleti projektet idén egy sor nyugat-ukrajnai városra is kiterjesztették, köztük a kárpátaljai megyeközpontra is – jelentette a mukachevo.net.

A kísérlet lényege, hogy a házasságkötés kérvényezése és a remélhetőleg boldogító igen kimondása közötti időt a szokásos 30-ról egyetlen napra rövidítették. Tavaly júliustól első körben az újítást Kijevben, Lembergben (Lviv), Odesszában, Herszonban, Mariupolban és Szeverodonyeckben vezették be, 2017. január 11-étől azonban további hat városban, Ungváron, Csernyivciben, Ivano-Frankivszkban, Szumiban, Ternopilban és Csernyihivben is köthető házasság egyetlen nap alatt.

A kormány részéről közölték, idén el kívánják érni, hogy az ország valamennyi megyéjében lehetőség legyen a gyors házasságkötésre.

Lembergben már tavaly nyár óta turistacsalogató lehetőségként hirdetik, hogy az ország más megyéiből érkező párok a városháza kilátóteraszán, a Sevcsenko ligetben, a repülőtéren vagy az Arena Lvivben húzzák egymás ujjára a gyűrűt.

(mukachevo.net/Kárpátalja)