A Nagyberegi Református Líceum felvételt hirdet a 2017/2018-as tanévre

2017. január 29., 12:49 , 837. szám

A Nagyberegi Református Líceum azon diákok jelentkezését várja, akik 2017-ben fejezik be az általános iskola 7., 8. vagy 9. osztályát. 

Iskolánkban a 10–11. osztályok univerzális profillal működnek. Emellett lehetőség van emelt óraszámban elmélyíteni a tudást angol és ukrán nyelvből, matematikából, informatikából, fizikából, kémiából, biológiából, magyar nyelvből és irodalomból, történelemből, földrajzból, egyházi tantárgyakból.

Intézményünkben lehetőség nyílik tanórákon kívüli művészeti képzésre – már 8. osztálytól –, melynek keretében a felvételt nyert diákok népi hangszer, énekkar és néptánc oktatásban részesülhetnek.

A líceum diákjai lelki alkalmakon vehetnek részt. Ifjúsági és szövetségi órák, csendeshétvégék, gyülekezeti látogatások, evangelizációk, keresztyén előadások, istentiszteletek keretében mélyíthetik hitüket.

A felvételt nyert tanulók számára kedvezményes étkezést és kollégiumi elszállásolást biztosítunk.

A 8. és 9. osztályba felvételizők matematikából, magyar nyelvből és irodalomból tesznek felvételi vizsgát, amit az általános iskola 5–7 és 5–8. osztályainak a tananyaga alapján állítunk össze.

A 10. osztályba felvételizőknek matematikából, magyar nyelvből és irodalomból, valamint bibliaismeretből kell felvételi vizsgát tenniük.

2017. február 4-től szombatonként 8 órai kezdettel a líceumban előkészítő foglalkozásokat tartunk a 7., 8. és 9. osztályosok számára matematikából, valamint magyar nyelvből és irodalomból. Az előkészítő díjtalan.

A líceumban 2017. március 25-én 10 órai kezdettel nyílt napot tartunk, mely során az érdeklődők betekintést nyerhetnek a líceumi oktatásba és mindennapokba, részletes tájékoztatást kaphatnak a felvételivel kapcsolatban. Nyílt napunkra szeretettel várjuk a felvételizni kívánó diákokat, szüleiket és minden érdeklődőt.

Jelentkezni az intézményben igényelhető és a honlapról is letölthető jelentkezési lappal lehet, melyhez szükséges a helyi lelkipásztor zárt borítékban csatolt ajánlólevele, a születési bizonyítvány és a kódszám másolata.

A felvételire való jelentkezés határideje: 2017. április 26.

A felvételi vizsgák időpontja: 2017. április 29., 8:00 óra.

A felvételi vizsga díja: 80 hr.

További tájékoztató a felvételivel kapcsolatban az iskola honlapján: www.nbrl.com.ua és líceumunk Facebook-oldalán érhető el.

Kérdéseiket az nbrl.kre@gmail.com e-mail-címre várjuk.

Címünk: 90242, Nagybereg, II. Rákóczi Ferenc út 80. Telefon: (+3803141) 4-29-88

Szeretettel várja az érdeklődőket a Nagyberegi Református Líceum és Diákotthon!