ATO: három civil sebesült meg egyetlen nap alatt

2017. február 10., 08:38

Továbbra is dörögnek a fegyverek a terrorellenes művelet övezetében. A konfliktusnak február 9-én három civil sebesültje volt az ukrán oldalon.

Az elmúlt 24 óra folyamán a szakadárok 61 alkalommal nyitottak tüzet az ukrán hadsereg állásaira – derül ki az ATO vezérkarának sajtóközpontja által kiadott péntek reggeli összesítésből. Az ellenség a teljes frontvonal mentén lőtte a kormányerőket, a kézifegyverek mellett gránátvetőkből és különböző kaliberű aknavetőkből is tüzet nyitottak rájuk. Avgyijivka, illetve Opitne térségében gyalogsági harcjárművekből is lőtték a szakadárok az ukrán állásokat.

A jelentés szerint a hadsereg számára veszteségek nélkül telt el a csütörtöki nap, ugyanakkor Avgyijivkában a délutáni aknavető-támadásban saját háza udvarán sebesült meg egy helyi lakos. A 49 éves asszonyt karján és vállán aknarepesz okozta sérülésekkel szállították kórházba. Kórházba szállították azt a 60 éves férfit is, aki az utcán kerékpározott, amikor a közelben felrobbanó lövedék szilánkja eltalálta a fején.

Február 9-én a késő esti órákban jelentették, hogy Mariupol térségében, a frontvonaltól nem messze fekvő Pavlopol és Csernalik települések között aknára lépett és súlyosan megsebesült egy 24 éves férfi. A rendőrség jelentése szerint az idén ez volt az első taposóakna okozta sérülés.

(pravda.com.ua/unian.ua/Kárpátalja)