A fűtési idény végéig nem változtatnak a szubvenció mértékén

2017. február 13., 09:10 , 840. szám

A jelenlegi fűtési idény végéig nem számítják újra a kommunális szolgáltatások díjainak törlesztésére igénybe vehető állami támogatást, a szubvenciót – jelentette ki az Ukrajinszka Pravda szerint Andrij Reva szociálpolitikai miniszter az Inter tévécsatorna vasárnap esti műsorában.

„A kormány döntése (a szociális normatívák módosításáról – a szerk.) 2017. május 1-jén lép életbe. Az emberek számára már megítélt szubvenciókra ez nem lesz kihatással. A fűtési idény végéig nem kerül sor a szubvenciók átszámítására az új normatívák alapján” – közölte.

A miniszter jelezte, hogy a tavaly, a fűtési idény befejezése után végzett ellenőrzés azt mutatta, hogy az országban az indokoltnál magasabbak a gázfogyasztási normatívák.

„Ténylegesen az emberek négyzetméterenként 5,3 köbméter gázt fogyasztanak havonta. A normatíva viszont 7 köbméter gáz. Következésképpen túlfizetés jelentkezett a szubvenció terén, az állam többet fizetett, mint amennyit az emberek fogyasztottak. (A túlfizetés – a szerk.) 14,5 milliárd hrivnya. A szociális normatívák módosításával a kormány az előző fűtési idény szintjére hozta az energiahordozók fogyasztását” – mutatott rá Andrij Reva.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)