Újabb ukrán áldozata van az ATO-nak

2017. február 16., 16:09

Az elmúlt 24 óra folyamán egy ukrán katona elesett, további négy megsebesült a terrorellenes művelet (ATO) övezetében – jelentette az Ukrajinszka Pravda az ATO vezérkarának sajtóközpontja által kiadott csütörtöki összesítés alapján.

A jelentés értelmében február 15-én a szakadárok összesen 49 alkalommal nyitottak tüzet a kormányerők állásaira.

Mariupol térségében az ellenség gyalogsági harcjárművekből és aknavetőkből tartotta tűz alatt Vogyanét. Emellett Sirokinét, Hnutovét és Pavlopolt kézifegyverekből lőtték.

Donyeck térségében 120, illetve 82 mm-es aknavetőkből vették tűz alá az ukrán állásokat Avgyijivkánál, Opitnénél, és Novoszelivka Druhánál. Ugyanakkor Zajcevét és Piszkit gránátvetőkből lőtték. Rendőrségi tájékoztatás szerint az éjszakai tüzérségi támadás következtében kilenc lakóház rongálódott meg Avgyijivka óvárosában. Egy épületet a tűz teljesen megsemmisített.

Luhanszk megyében aknavetőkből és gránátvetőkből adtak le lövéseket Krimszkére, Novoolekszandrivkára és Novozvanyivkára. Lobacseve közelében ellenséges mesterlövész tartotta tűz alatt a kormányerőket.

Ugyanakkor a donyecki DAN hírügynökség Eduard Baszurinra, a DNR el nem ismert szakadár köztársaság műveleti parancsnokságának vezetőjére hivatkozva arról számolt be, hogy az elmúlt nap folyamán két szakadár fegyveres vesztette életét a kormányerők tüzérségi támadásai következtében. Korábban a hírügynökség közölte, hogy az előző este óta az ukrán oldalról közel 600 rakéta-, tüzérségi és harckocsi-lövedéket, valamint aknát lőttek ki a megszállt területeknek a fronthoz közeli térségeire, ezen belül Jaszinuvata környékét Grad rakéta-sorozatvetőkből lőtték.

(pravda.com.ua/dan-news.info/Kárpátalja)