Megmentettek egy öngyilkosságra készülő lányt Munkácson

2017. március 7., 16:51 , 843. szám

Az eset múlt szombaton, helyi idő szerint 21:30 óra körül történt az oroszvégi (Roszvigovo) lakótelepet (Uzshorodszka utca) és a városközpontot (Beljajev utca) összekötő hídon – jelentette a mukachevo.net.

A rendőrséget egy polgár értesítette arról, hogy a 20 év körüli lány átmászott a híd korlátján. A szemtanú a portálnak később elmondta, úgy festett, mintha le akarná vetni magát a hídról.

A lányt három arra járó fiatalember mentette meg: egyikük elkapta a kezét, s nem eresztette el mindaddig, amíg két társa vissza nem segítette őt a járdára.

A fiatalemberek és a szemtanúk megvárták, amíg a helyszínre érkezik a rendőrjárőr, közben igyekeztek megnyugtatni a lányt, aki azt bizonygatta, hogy nem állt szándékában leugrani, pontosabban, ha akart volna, le is ugrik.

Amikor a járőr a helyszínre ért, kitűnt, hogy a lány nem első ízben próbálta felhívni magára a figyelmet ezen a módon. A szemtanú elmondása szerint a rendőrök emlékeztek rá, hogy korábban egy emeletes ház tetejéről kellett lehozni őt.

A járőrök a lány személyazonosságának megállapítása után átadták őt édesanyjának. A történtek miatt nem indult vizsgálat.

(mukachevo.net/Kárpátalja)