Az újonctól kapott ki a bajnok

Labdarúgás

2017. március 15., 08:26 , 844. szám

Az ukrán élvonalbeli labdarúgó-bajnokság legutóbbi, 21. fordulójának legnagyobb meglepetését az újonc Zirka Kropivnickij okozta azzal, hogy hazai környezetben 2-0-ra verte a címvédő Dinamo Kijevet. A címvédésről már rég lemondani kényszerült fővárosiak számára úgymond szívességet tett a listavezető Sahtar Donyeck azzal, hogy legyőzte a BL-selejtezőt érő 2. helyért a Dinamo legnagyobb riválisának számító Zorja Luhanszk csapatát.

Visszatérve a D betűsök meccsére, a csapat szakvezetője, Szerhij Rebrov ezúttal is a kezdő együttesben szavazott bizalmat Kádár Tamásnak, aki végigjátszotta a 90 percet, de a védekezésben nyújtott meglehetősen közepes teljesítménye mellett, támadásban nem tudott csapata segítségére lenni. Ez volt egyébként a Dinamo első idegenbeli veresége a most zajló bajnokságban.

Eredmények: Zorja Luhanszk – Sahtar Donyeck 1-2, Zirka Kropivnickij – Dinamo Kijev 2-0, Csornomorec Odessza – Sztal Kamenszkoje 0-1, Olimpik Donyeck – Vorszkla Poltava 3-2, FK Olekszandrija – Dnyipro 0-0, Kárpáti Lviv – Voliny Luck 2-1.

A bajnoki tabellát a Sahtar vezeti 59 ponttal a 43 ponttal második Dinamo előtt. A Zorja 37 ponttal a harmadik.

(tamási)