IMF: Egyelőre nem hozott eredményt a korrupcióellenes hivatalok létrehozása Ukrajnában

2017. április 4., 09:34 , 847. szám

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) úgy véli, hogy az új korrupcióellenes hivatalok létrehozása Ukrajnában egyelőre nem vezetett eredményre – jelentette az Ukrajinszka Pravda az IMF-nek az ukrajnai együttműködési program harmadik felülvizsgálatának lezárása alkalmából kiadott értesítője alapján.

A felülvizsgálat lezárására vonatkozó határozat elfogadása után David Lipton, az IMF ügyvezető igazgatójának első helyettese közölte, hogy Ukrajnának a gyors és stabil gazdasági növekedéshez strukturális reformokat kell végrehajtania az üzleti környezet javítása és befektetések bevonása céljából.

A szükséges reformok között említette az igazgatóhelyettes a privatizációt, a mezőgazdasági rendeltetésű földek piacának létrehozását és a korrupció elleni küzdelmet.

„Eltökélt küzdelemre van szükség a korrupció ellen. Az új korrupcióellenes hivatalok létrehozása ellenére egyelőre nem születtek konkrét eredmények” – jelentette ki Lipton.

Korábban a Nemzetközi Valutaalap igazgatótanácsa döntött arról, hogy folyósítja Ukrajnának a negyedik, egymilliárd dollár összegű hitelrészletet.

A Valutaalap 2015 márciusában hagyott jóvá négy év futamidejű, mintegy 17 milliárd dolláros hitelprogramot Ukrajna számára a kibővített finanszírozási eszköz (EFF) keretében. Kijev eddig hárommilliárd dollár hitelhez jutott hozzá a keretből.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)