Nyolcmillió nyugdíjas illetménye emelkedhet május 1-jétől

2017. április 7., 09:48 , 848. szám

Május 1-jétől kerül sor a létminimum és a minimális nyugdíj összegének első idei emelésére – jelentette az UNN hírügynökség a kormányportálon megjelent tájékoztatás nyomán.

„Ukrajna 2017. évi költségvetése a létminimum és a minimális nyugdíj kétszeri emelését irányozza elő az év folyamán: 2017. május 1-jétől és 2017. december 1-jétől” – közölte Pavlo Rozenko miniszterelnök-helyettes.

Hangsúlyozta, hogy legalább 10%-kal fog emelkedni annak a nyolcmillió nyugdíjasnak az illetménye, akiknek a járandóságát a nyugdíj minimális összege alapján számítják ki. Ez a szociális standardok emelésének az az idei minimális programja, amely már rögzítve lett.

A kormányfő-helyettes szavai szerint a munkaképtelen személyek létminimuma (a minimális nyugdíj) 2017. május 1-jétől 1312 hrivnyát tesz ki, december 1-jétől pedig 1373 hrivnyára emelkedik.

Az UNN emlékeztet, hogy a héten ismertté vált, a Legfelső Tanács elfogadta első olvasatban azt a törvénytervezetet, amely a volt politikai foglyok nyugdíj-kiegészítésének emelését irányozza elő.

(unn.com.ua/Kárpátalja)