Bajnokverés Ungváron

Kézilabda

2017. május 3., 09:26 , 851. szám

Az országos élvonalbeli női kézilabda-bajnokságban a rájátszás utolsó előtti fordulójára került sor Ungváron, ahol a helyi Junyiszty sportcsarnokban csaptak össze az idei dobogósok.

Az első találkozón a bajnoki címét már korábban bebiztosító Halicsanka Lviv a már biztos bronzérmes Dnyiprjanka Herszonnal találkozott, és magabiztos, 33-16 arányú győzelmet aratott.

Másnap a házigazda Kárpáti lépett parkettre a herszoniakkal szemben. Borisz Petrovszkij lányai a 15-9-re megnyert első játékrészt követően 33-23-ra győzték le ellenfelüket. A hazaiak részéről a bajnokságban valószínűleg gólkirány(nő)i címet szerző Irina Kompaniec kilencszer, míg Jana Hotra hétszer volt eredményes.

A forduló harmadik napján került megrendezésre a Kárpáti–Halicsanka csúcsrangadó, amely ugyan tét nélküli volt, de a két csapat presztízskérdést csinált a találkozóból, ami azt jelentette, hogy mindkét fél teljes erőbedobással küzdött.

A kevés gólt hozó találkozón az Ungvári Kárpáti 21-20-ra legyőzte a bajnokot.

A rájátszás utolsó, lembergi fordulója előtt a Halicsanka vezeti a tabellát 46 ponttal, második a Kárpáti 38, harmadik a Dnyiprjanka 26 ponttal.

(tamási)