Együtt egy könyvvel Európán keresztül

2017. május 23., 15:24 , 854. szám

2003-tól május harmadik szombatján ünneplik Ukrajnában Európa napját. 2017-ben ez május 20-ra esett.

Munkácson a magyar–ukrán kapcsolatok támogatása és Európa napja alkalmából ukrán és magyar gyermekek számára felolvasást szerveztek a Munkácsi Városi Könyvtárban Együtt egy könyvvel Európán keresztül címmel. Az eseményen részt vett Lengyel Andrea, az Ungvári Nemzeti Egyetem diákja és Julia Tovtin, az internetes központ könyvtárosa is. A felolvasásra a Munkácsi 3. Számú II. Rákóczi Ferenc Középiskola 6. osztályát hívták meg.

A rendezvényen ukrán és magyar nyelven hallhattak előadást a résztvevők Magyarországról, az Európai Unióról, valamint az Ukrajnában 2003-tól ünnepelt Európa napról.

Miroszlava Hrunik, a Munkácsi Városi Könyvtár igazgatója köszönetét fejezte ki a jelenlévőknek, különösképpen Koroljova Erzsébetnek, a KMKSZ Munkácsi Alapszervezete elnökének, aki számos magyar nyelvű könyvvel ajándékozta meg a könyvtárat, és felhívta a gyerekek figyelmét a könyvtárba járás fontosságára.

A gyerekek nagy érdeklődéssel vették kezükbe a magyar könyveket. „Új olvasókkal gazdagodtunk, ami nagy örömmel tölt el minket” – nyilatkozták a könyvtár dolgozói. A rendezvényen megtekinthető volt az Ukrajna. Európa. Világ című könyvkiállítás is.

(muk-cdb.blogspot.com/VV)