A tartalékos tiszteket nem küldik akaratuk ellenére az ATO-ba

2017. június 2., 16:52 , 856. szám

A Védelmi Minisztérium nem tervezi, hogy akaratuk ellenére a terrorellenes művelet (ATO) övezetébe vezényeljen katonai szolgálatra behívott tartalékos tiszteket – jelentette ki az Ukrajinszki Novininak adott interjújában Vlagyiszlav Szeleznyov, a fegyveres erők vezérkarának szóvivője.

„Folyamatosan hangsúlyozzuk, hogy a tiszti rangban szolgálatot teljesítő hadköteleseket nem vezénylik az ATO övezetébe. Ez elvi álláspont” – szögezte le.

Szeleznyov elmondta, az ATO övezetébe csak azután vezényelnek tiszteket, hogy azok szerződést kötöttek a hadsereggel, s jelentésben kérték az odavezénylésüket.

Emellett, tette hozzá, mielőtt az ATO övezetébe indítanák a hadköteleseknek ezt a kategóriáját, legalább három hónapos felkészítést szerveznek számukra a kiképzőközpontokban.

Az Ukrajinszki Novini emlékeztet, hogy Artur Artemenko, a vezérkari főnök helyettese, a vezérkar személyzeti főosztályának vezetője keddi sajtótájékoztatóján bejelentette, Sztepan Poltorak védelmi miniszter parancsot írt alá a tartalékos tisztek behívásáról a fegyveres erőkben teljesítendő szolgálatra a 2017-es esztendőben. Artemenko jelezte, hogy a kiképzésen áteset, 43 év alatti, felsőfokú, legalább baccalaureus szintű végzettséggel rendelkező tartalékos tiszteket hívják be szolgálatra a fegyveres erőkhöz. A tisztek szolgálati ideje 18 hónap. A parancs azt követően lép életbe, hogy azt ellenjegyezték az Igazságügyi Minisztériumban.

(ukranews.com/Kárpátalja)