A nemzeti összetartozás napját méltatták Nagybégányban

2017. június 7., 12:02 , 856. szám

2010 óta a trianoni békediktátum aláírásának gyászos napja a nemzeti összetartozásra emlékezteti a Kárpát-medence magyarságát. Ebből az alkalomból tartottak megemlékezést Nagybégányban, ahol nemzeti himnuszunk elhangzása után Kornicki Ibolya tanárnő köszöntötte a megjelent vendégeket.

Torzsa István beregszászi magyar konzul saját élményei alapján beszélt a magyar kormányzat nemzetegyesítési törekvéseinek fontosságáról. Sin József, a Beregszászi Járási Tanács és a KMKSZ Beregszászi Középszintű Szervezetének elnöke a szülőföldön maradás fontosságát hangsúlyozta, elmondta, hogy tapasztalatai szerint egyre többen döntenek úgy, hogy itthon maradnak Kárpátalján. Bizonyíték erre az Egán Ede Gazdaságfejlesztési Központhoz benyújtott több mint háromezer pályázat.

Hanka Dezső polgármester ünnepi beszédében a pünkösd és nemzeti összetartozásunk megünneplésének fontosságát emelte ki.

Meghatóan szavalta Gajdos Edit tanuló Reményik Sándor Eredj, ha tudsz című versét, majd az alkalomhoz illő műsort adtak elő a negybégányi és a beregdédai műkedvelő csoportok. Az ünnepséget a Nagybégányi Református Gyülekezet férfikara zárta.

bzs