Petíció a Vkontaktye blokkolása ellen

2017. június 14., 17:59 , 858. szám

A Vkontaktye oroszországi közösségi oldal ukrajnai blokkolására vonatkozó határozat visszavonását indítványozó, Petro Porosenko elnökhöz intézett elektronikus lakossági petíciót a minimálisan szükséges 25 ezernél is többen írták már alá, s „kivizsgálásra vár” státusba került – jelentette az UNN hírügynökség az államfő weboldalára hivatkozva.

„Ez egy óriási reklámplatform, amely segít a hazai termékek, kreativitás, tartalmak stb. értékesítésében. Ennek a platformnak az elvesztése rendkívül negatívan hat bármilyen típusú termékek, szolgáltatások és események hazai előállítóira. Az elnöki adminisztráció adott határozata egy sor negatív következménnyel jár” – olvasható a petícióban, melyet szerzőként Anatolij Tkacsenko jegyez.

A petíciót május 16-án jegyezték be, az aláírásgyűjtés végéig még 63 nap van hátra.

Petro Porosenko ukrán államfő rendelete nyomán 2015-ben teremtették meg az elnök hivatalos weboldalán annak lehetőségét, hogy az állampolgárok elektronikus petíciót terjeszthessenek elé. Amennyiben egy kezdeményezéshez legalább 25 ezer támogató aláírás érkezik három hónapon belül, azzal az elnök köteles foglalkozni, 10 munkanapon belül hivatalos választ kell adnia a felvetésre.

(unn.com.ua/Kárpátalja)