Több mint 43 ezren kaptak már idén biometrikus útlevelet Kárpátalján

2017. június 23., 13:22 , 858. szám

A fenti adat az Állami Migrációs Szolgálat Kárpátalja megyei főosztálya kollégiumának június 19-i ülésén hangzott el, amelyen a szolgálat idei tevékenységét értékelték – jelentette a Zakarpattya Online.

Az év első öt hónapja során az új típusú, ID-kártya alapú személyi igazolványt 13 279 polgár vehette át, útlevelet több mint 43,5 ezer személynek készítettek, ami megközelítőleg egyezik az elmúlt esztendő azonos időszakának adatával. Jelenleg a megye valamennyi járásában igényelhető biometrikus útlevél.

A szolgálat 140 ukrán állampolgárság iránti kérelmet fogadott be a vizsgált időszakban, ugyanakkor 329-en vándoroltak ki a megye területéről. A legnépszerűbb célországok a kárpátaljaiak körében Magyarország, az Egyesült Államok, Németország és Csehország.

A hatóság egy sor intézkedést foganatosított a külföldi állampolgárok ukrajnai tartózkodásának és mozgásának fokozott ellenőrzése céljából. Az Állami Migrációs Szolgálat kárpátaljai főosztálya 1557 ideiglenes tartózkodási engedéllyel rendelkező külföldit tart nyilván. Többségük a megye vállalatainál helyezkedett el, illetve vallási szervezeteknél tevékenykedik. Emellett 2447 bevándorló telepedett le régiónkban – közölte a portál Olha Postakra, az Állami Migrációs Szolgálat Kárpátalja megyei főosztálya közönségkapcsolatokért felelős főmunkatársára hivatkozva.

(zakarpattya.net.ua/Kárpátalja)