A határsorompónak hajtott egy autó Kárpátalján, egy határőr megsérült

2017. június 27., 09:19 , 859. szám

A sorompónak hajtott egy Lexus típusú személygépkocsi hétfőn a tiszaújlaki ukrán–magyar határátkelőn, minek következtében egy határőr megsérült – közölte Oleh Szlobogyannak, az Állami Határőrszolgálat (Derzsprikordonszluzsba) szóvivőjének Facebook-bejegyzése nyomán az Ukrajinszka Pravda.

„A határellenőrzés során a Derzsprikordonszluzsba munkatársainak megalapozott gyanúja támadt arra vonatkozóan, hogy meghamisíthatták az egyik közlekedési eszköz alvázszámát. A határőrök a jármű alapos ellenőrzése és az okmányok részletes átvizsgálása mellett döntöttek. Ahelyett azonban, hogy a speciális boxba hajtott volna, az autóban tartózkodó férfiak egyike a volánhoz ült, s hirtelen megfordulva nagy sebességgel elindult a határátkelőhely ukrajnai kijárata felé” – írta a szóvivő.

A gépkocsiban ülő másik férfi igyekezett megakadályozni, hogy a határőr használni tudja a jármű kényszerű megállítására szolgáló eszközt. A gépkocsi nagy sebességgel a sorompónak hajtott, amely visszapattanva megütötte a határőrt.

A határőrök a jármű nyomába eredtek, s tájékoztatták az incidensről a rendőrséget.

A szökésben lévők bizonyára megértették, hogy nem menekülhetnek, ezért lehajtottak az útról és hátrahagyták a gépkocsit. Egyiküket később elfogták.

A megsérült határőrt kórházba szállították, élete nem forog veszélyben.

Az esetet az előzetes minősítés szerint a rendvédelmi szerveknek való ellenszegülésként, illetve a járműegységek sorozatszámainak meghamisításaként kezelik.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)