Területvédelmi hadgyakorlat kezdődött Kárpátalján

2017. június 29., 13:28 , 860. szám

Az ukrán hadsereg ötszáz kárpátaljai tartalékosának bevonásával kezdődött tíznapos területvédelmi hadgyakorlat csütörtökön az Ungvár melletti lőtéren, a manőverekben a helyi államigazgatási és önkormányzati szervek több mint száz tartalékos állományú tisztségviselője is részt vesz – tájékoztatott honlapján az ukrán védelmi minisztérium.

A hadgyakorlat félezer résztvevője tíz napon át műszaki és harcászati kiképzésben részesül, gyakorolja a sebesülteknek nyújtandó elsősegély fogásait, az aknák elleni védekezést és az éleslövészetet. A gyakorlat helyszínét kedden felkereste Olekszandr Pavljuk vezérőrnagy, a nyugati műveleti parancsnokság vezetője, aki a manővereket irányító tisztekkel áttekintette a végrehajtandó legfontosabb feladatokat – olvasható a jelentésben.

A területvédelmi hadgyakorlatot a kelet-ukrajnai harcokban kitűnt – munkácsi – 128-as hegyivadász dandár harcedzett tisztjei irányítják. A gyakorlatra 20 és 60 év közötti tartalékosokat hívtak be állásuk és fizetésük megtartása mellett, a résztvevőket a gyakorlat idejére sátrakban szállásolják el.

A hadgyakorlatra, most első alkalommal, az államigazgatási és helyi önkormányzati szervek több mint száz tartalékos állományú tisztségviselőjét hívták be.

Legutóbb tavaly májusban tartottak egynapos területvédelmi hadgyakorlatot Ungváron. Akkor a város hadkiegészítő parancsnokságának területvédelmi egysége egy feltételezett szeparatista fegyveres alakulat elleni harcot gyakorolta.

(mti.hu/VV)