Az idén csak a hazai porondon szerepel majd a Kárpáti

Kézilabda

2017. július 19., 09:37 , 862. szám

A napokban megkezdte a felkészülést a bajnoki idényre az utóbbi három év során egyformán a bajnokság második helyén végző Ungvári Kárpáti női kézilabdacsapata.

Mint lapunknak Borisz Petrovszkij vezetőedző elmondta, a nyár közepén meglehetősen sok a bizonytalanság az együttes felkészülésével kapcsolatban, nem tudni, hogy mikor vonulnak majd edzőtáborba a lányok, tudnak-e felkészülési torná(ko)n részt venni, érkeznek-e új játékosok az újabb eligazolók helyére?

Ha már a veszteségeket szóba ejtettük, ezek közül a legérzékenyebben minden bizonnyal a korábbi csapatkapitány és válogatott kerettag, Irina Jablonszka-Bobal távozása érinti a kárpátaljai együttest, aki az ukrán ezüstérmes után a szlovák bajnok Iuventa Nagymihály hálóját próbálja meg minél jobban megőrizni a góloktól. A tapasztalt kapus mellett még Popovics, Szuhecka és Bilik szerepel a Kárpáti veszteséglistáján, amely egyelőre csak ifjúsági korú játékosokkal próbálja enyhíteni a távozók hiányát.

A klub szerényebb anyagi lehetőségei miatt, a Kárpáti vezetése úgy döntött, hogy az idén nem indul a nemzetközi porondon, így az ungváriak számára az utóbbi években már ismerős Challenge Kupa küzdelemsorozata, most nélkülünk zajlik majd.

(felvégi)