Ukrajnai hőhullám: majd százan fúltak vízbe az elmúlt héten

2017. augusztus 8., 18:35 , 865. szám

Az előző heti hőhullám egyebek mellett jelentősen befolyásolta a halálos kimenetelű vízi balesetek számának alakulását. Az ország vizein július 31. és augusztus 6. között 99-en fulladtak meg. Az év eleje óta így már 685-re nőtt a fulladásos halálesetek száma – jelentette az UNIAN hírügynökség a Rendkívüli Helyzetek Állami Szolgálatának (DSZNSZ) tájékoztatása nyomán.

A DSZNSZ sajtószolgálatánál hangsúlyozták, hogy a felnőttek gondatlansága miatt az áldozatok között sok a gyermek. Így például augusztus 6-án a Herszon megyei Zaliznij Port községben a helyi lakosok egy 10 esztendős, fürdés közben vízbe fúlt kisfiú testét emelték ki a Fekete-tengerből. Egy nappal a Herszon megyei esetet megelőzően találták meg egy Harkiv megyei tavacskában annak a másfél éves gyermeknek az élettelen testét, akit nem sokkal a tragédia előtt a szülei magára hagytak otthonukban. A DSZNSZ tájékoztatása szerint a 685 fulladásos esetből 70-ben gyermek volt az áldozat.

A szolgálat jelentése ugyanakkor kitér arra is, hogy 484 személyt – köztük 106 gyereket – sikerült megmenteni a szóban forgó időszakban.

(unian.ua/Kárpátalja)