Jarmolenko százados lehet

Labdarúgás

2017. augusztus 16., 09:14 , 866. szám

Nem volt döntetlen az ukrán élvonalbeli labdarúgó-bajnokság hétvégi, 5. fordulójában, amelyben három hazai siker mellett három idegenbeli győzelem született.

A gól nélküli első félidőt követően a Dinamo Kijev a második játékrészben háromszor is betalált a Zirka Kropivnickij kapujába, amelyek közül két találatot Andrij Jarmolenko vállalt magára. Kádár Tamás klubtársa – a magyar balhátvéd most is végigjátszotta csapata találkozóját – ezzel 99-re növelte góljainak számát az ukrán bajnokságban, ami azt jelenti, hogy akár a következő mérkőzésen beléphet a ,,századosok” klubjába is.

Hátrányból fordítva tudta megnyerni a bajnokiját a Sahtar Donyeck, amely korábban a Csornomorecet legyőző Olimpikkel egyetemben megpróbál továbbra is tapadni a fővárosiakra.

Megszerezte első győzelmét az Európa-ligában a főtábláról induló Zorja Luhanszk. Jurij Vernidub csapata az újonc Veresz Rovno otthonából tudta elhozni a három pontot.

Eredmények: Dinamo Kijev–Zir­ka Kro­piv­nic­kij 3-0, Sztal Ka­mensz­ko­je–Vorszk­la Pol­ta­va 0-1, Ve­resz Rov­no–Zor­ja Lu­hanszk 0-1, FK Olek­szand­ri­ja–Sah­tar Do­nyeck 1-2, FK Ma­riu­pol–Kárpá­ti Lviv 3-0, Olim­pik Do­nyeck–Csor­no­mo­rec Odessza 1-0.

A tabellát 13 ponttal vezető Dinamo Kijev mögött a második Sahtarnak 12, a harmadik Olimpiknek 11 pontja van.

(tamási)