Ételmérgezést kapott 16 iskolás Rivne megyében

2017. szeptember 7., 09:36 , 870. szám

Rivne megyében ételmérgezést kapott 16 iskolás, közülük 14 kórházi ellátásra szorult – jelentette az Állami Élelmiszerbiztonsági és Fogyasztóvédelmi Szolgálat (Derzsprodszpozsivszluzsba) sajtószolgálata nyomán az Ukrajinszka Pravda.

A hatósági tájékoztatás szerint a Rivne megyei Zaricsne nagyközség iskolájának 16 elsőse mutatta az akut bélfertőzés tüneteit. Tizennégy iskolást ételmérgezéssel kórházba szállítottak, további kettőt ambulánsan kezelnek.

A Derzsprodszpozsivszluzsba szakemberei megvizsgálták az iskola étkezési blokkját. Megállapítást nyert, hogy több esetben megsértették az egészségügyi jogszabályokat, valamint az élelmiszerbiztonsági és az élelmiszerek minőségi mutatóira vonatkozó rendelkezéseket, s valószínűleg ez vezethetett a fertőzéshez – közölték a szolgálatnál.

Például az étkezési részlegben nem volt elegendő hűtő- és fagyasztóberendezés, hiányoztak a hőmérséklet ellenőrzéséhez szükséges hőmérők, nem tartották be az egyes gyorsan romló élelmiszerek együtt-tárolhatóságának szabályait, megsértették a tojás feldolgozásának követelményeit.

Az étkezési blokk működését a feltárt hiányosságok kiküszöböléséig ideiglenesen felfüggesztették.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)