Döntöttek a szünidőkről az ungvári iskolák

2017. szeptember 30., 10:29 , 872. szám

Az ungvári oktatási intézmények döntöttek arról, mikor lesznek az iskolai szünidők az idei tanévben – jelentette a Zakarpattya Online.

Az Ungvári Városi Tanács Oktatási Főosztályán emlékeztettek, hogy Az általános középiskolai oktatásról törvény 16. cikkelye értelmében a tanév felosztásáról az iskolák az oktatási főosztállyal egyeztetve önállóan döntenek. Ily módon előfordulhat, hogy az egyes iskolák tanulói eltérő időpontokban mennek szünidőre.

Ezzel együtt a Zakarpattya Online által közölt táblázat értelmében alig van különbség az oktatási intézmények között a tekintetben, hogy mikorra ütemezték be a három szünetet. Így az őszi szünidőre a város valamennyi iskolájában egységesen október 30. és november 5. között kerül sor.

A téli szünet városszerte december 25-én kezdődik, abban viszont különbség van az egyes oktatási intézmények között, hogy mikor indul a harmadik negyedév. A város 27 iskolájából 14-ben egészen 2018. január 14-ig tart majd a téli szabadság, a többi intézményben viszont már január 8-án ismét elkezdődik a tanítás. Ami a megyeszékhely két magyar iskoláját illeti, az Ungvári 10. Sz. Dayka Gábor Középiskolában és a Drugeth Gimnáziumban is január 8-tól folytatódik a munka.

A tavaszi vakációt illetően szintén egységes az oktatási intézmények gyakorlata, amennyiben mindenütt március 26-tól április 4-ig tart majd a szünet.

(zakarpattya.net.ua/Kárpátalja)