Felmérés: Minden harmadik ukrán továbbra is a Vkontaktye közösségi oldalt használja

2017. október 6., 15:30 , 874. szám

Bár a Vkontaktye szeptemberben kiszorult a 10 legnépszerűbb weboldal közül Ukrajnában, minden harmadik ukrán továbbra is látogatja ezt a közösségi oldalt – derül ki a Kantar TNS CMeter adataiból, amelyeket az UNIAN hírügynökség ismertet.

A tájékoztatás értelmében az orosz Vkontaktye közösségi oldalt rendszeresen látogató ukránok száma az oldal ukrajnai betiltását követően sem változott.

Egyébként a legnépszerűbb közösségi oldalnak az ukránok körében a Facebook bizonyult, amelyet az ukrajnai internetfelhasználók 62%-a látogat. A Facebook egyben a harmadik legnépszerűbb weboldal Ukrajnában.

Korábban az UNIAN jelentette, hogy az ukránok 66%-a használja rendszeresen az internetet személyes célokra. Világviszonylatban ez a mutató 82%.

A legaktívabb felhasználók a 25–34 (27%) és a 35–44 (23%) év közötti korosztály. Egy ukrán polgárra ma átlagosan 1,4 az internethez csatlakoztatott eszköz jut (szemben a 2016. évi 1,2 eszközzel). Egyre többen használnak az országban okos telefont a világhálóhoz való csatlakozásra. Így 2017-ben a felhasználók 18%-a azonos gyakorisággal használja az internethez való csatlakozásra a számítógépet/táblagépet és az okos telefont, 28% pedig az okos telefont részesíti előnyben e tekintetben.

(unian.ua/Kárpátalja)