Jövőre együtt, ugyanitt…

Motorostalálkozó Nagyberegen

2017. október 11., 11:00 , 874. szám

„Motorral szállni élvezet,/ Gyorsabban száll, mint a képzelet” – módosíthatták volna ekképpen Tabár István–Vilmányi Gábor Trabanton szállni élvezet c., fanyar, de egészséges humorú dalát az I. Nagyberegi Motoros Randevú szervezői és résztvevői az október 7-én, kellemes őszi időben lebonyolított rendezvényen, melyre a KMKSZ Nagyberegi Alapszervezete szervezésében, a KMKSZ Beregszászi Középszintű Szervezetének támogatásával került sor.

A találkozót a Beregszászi Acéllovasok Motoros Klub, illetve a Nyíregyházi Motoros Klub tagjainak, továbbá helyi és környékbeli, vagy éppen igen távolról, Németországból érkezett motorkerékpárosoknak a felvonulása vezette be, akik berregő járműveikkel hajtottak végig a község főutcáján, majd befordultak a Jázmin Étterem elé, ahol elsőként Vass Bertalan, a KMKSZ Nagyberegi Alapszervezetének elnöke köszöntötte őket és az egybegyűlt érdeklődőket, megnyitva a rendezvényt. Majd Sin József, a KMKSZ Beregszászi Középszintű Szervezetének és a Beregszászi Járási Tanácsnak az elnöke, Somi Tihamér helybeli motoros, a találkozó egyik főszervezője, valamint Püspöki Attila nagyberegi polgármester is üdvözölte a megjelenteket.

Somi Tihamér ismertette a programot, melynek első pontjaként a motorosok – mellettük pedig több quad-tulajdonos is – bemutatták járműveiket. Érdekességként említhetjük meg, hogy a legrégebbi motorkerékpár csaknem 80 évvel ezelőtt, 1939-ben gördült le a futószalagról, a legerősebb motor 200 lóerős, míg a legnagyobb 1400 köbcentiméteres volt. A bemutatót követően az érdeklődők felpattanhattak az általuk legrokonszenvesebbeknek tartott motorkerékpárok hátsó üléseire, a járművek büszke tulajdonosai pedig tettek velük egy kört a község utcáin, hogy utasaik is megismerjék, milyen érzés járgányaikon szállni, míg mellettük süvít a szél…

A rendezők a Jázmin Étteremben vendégül látták a résztvevőket, akik emléklappal és – a helyi borászok és vállalkozók hozzájárulásának köszönhetően – ajándékba kapott borokkal, köztük márkás nedűkkel, s ami még fontosabb, kellemes emlékekkel gazdagodva térhettek haza. Vass Bertalan lapunk munkatársának kifejtette: a rendezvény célja az volt, hogy találkozhassanak, kapcsolatba léphessenek, megismerkedhessenek egymással a motorosok. Jövőre pedig kibővített programmal szeretnék ismét vendégül látni őket. A találkozó fényét a beregszászi Integrál Együttes fellépése is emelte.

Lajos Mihály