Zajlik az egységcsomagok átadása

2017. október 11., 13:07 , 874. szám

Az elmúlt hét folyamán elkészültek, mostanra pedig Kárpátalja több magyar iskolájába megérkeztek a Széchenyi Jótékonysági Alapítvány és a Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség ajándékcsomagjai az első osztályosok számára.

A Széchenyi Jótékonysági Alapítvány a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával minden tanévben tanszercsomaggal kedveskedik a kárpátaljai magyar elsősöknek, ezzel is megkönnyítendő az iskolakezdést. A strapabíró irattartó mappa többek között tollat, ceruzát, ollót, ragasztót, vízfestéket, srégvonalas és rajzfüzetet, a Fring Erzsébet, a Beregszászi 6. Számú Általános Iskola tanárnője által összeállított elsős énekeskönyvet és a Béresné Bossányi Klára Éva bátyúi tanítónő által szerkesztett Kisiskolás gyakorló olvasókönyvet és írásmintafüzeteket rejti. A mappa tartalmát tehát írás-, olvasás-, rajz- és munkaóra során is használni tudják a gyerekek.

Az elsősök egységcsomagját minden évben a Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség beregszászi székházának munkatársai készítik el, akiknek idén az 1953 csomag elkészítésében a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola első- és másodéves óvodapedagógia és tanítói szakos hallgatói, a főiskola Felsőfokú Szakképzési Intézetének diákjai és az Ortutay Elemér Görögkatolikus Szakkollégium leányai nyújtottak segítséget.

A mappákat minden évben a KMPSZ és a KMKSZ helyi felelősei adják át a gyerekeknek.

Espán M.