Késelés Nagylucskán

2017. október 26., 16:18 , 877. szám

Késsel támadt egy férfi ismerőseire október 25-én este a munkácsi járási Nagylucskán (Veliki Lucski), mivel azok nem akarták hazafuvarozni őt – jelentette az UNN hírügynökség a Kárpátalja megyei rendőrség kommunikációs osztályának tájékoztatása alapján.

A rendőrség csütörtökön előállította a 35 éves elkövetőt, aki korábban ült már börtönben emberölésért, s aki késével két társát is megsebesítette.

A nyomozás megállapította, hogy négy férfi szerdán este 20:00 óra tájban Nagylucska közelében szórakozott. Később a társaság úgy határozott, hogy a falu központjába utaznak, a gépkocsivezető és a jármű utasa között azonban nézeteltérés támadt, amely verekedéssé fajult, melynek során a kés is előkerült.

„A társaság nem akarta hazaszállítani a férfiak egyikét” – mondta el az esetről Tetjana Scsoholeva, a megyei rendőrség szóvivője.

A jármű vezetője, aki elutasította utasa kérését, kiszállt a gépkocsiból, kinyitotta a hátsó ajtót és megkérte a férfit, hogy szálljon ki. A gyanúsított erre előkapta kését, amellyel reggel gombázni volt, s többször mellkason szúrta ellenfelét. Az utasok egyike megpróbálta szétválasztani a dulakodókat, de a gyanúsított őt is kétszer mellkason szúrta.

„Az áldozatokat a Munkácsi Járási Kórház intenzív osztályára szállították, egyikük állapota súlyos, a másik élete nem forog veszélyben” – tette hozzá Scsoholeva megjegyezve, hogy a támadót órákon belül elfogták, s egy 21 cm-es kést koboztak el tőle.

Az ügyben gyilkossági kísérlet miatt indult eljárás.

(unn.com.ua/Kárpátalja)