Meghalt a nagybocskói szörnyű baleset negyedik áldozata

2017. november 9., 14:00 , 879. szám

Szerdán reggel életét vesztette az az 1994-es születésű kisapsai (Vodicja) férfi, aki november 6-án tragikus balesetben szenvedett sérülést – közölte Volodimir Szimulik, a Rahói Járási Kórház főorvosa.

A másik súlyos sérültet továbbra is az intenzív osztályon kezelik, állapota rendkívül súlyos, koponya- és agysérüléseket, valamint számos polytraumát diagnosztizáltak nála.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, hétfőn éjjel súlyos közlekedési baleset történt a rahói járási Nagybocskón, a Borkanyuk utcában. Egy Mitsubishi Pajero márkájú gépkocsi vezetője elvesztette uralmát a járműve fölött és a gépkocsi egy fának csapódott. A baleset következtében a járműben utazó három személy – egy 23 éves kisapsai lakos a helyszínen, két falubelije, egy 17 és egy 20 éves férfi pedig a mentőautóban – életét vesztette. Két utas különböző súlyosságú sérüléseket szenvedett. Mindketten 1994-es születésűek, őket súlyos állapotban a Rahói Központi Járási Kórház intenzív osztályára szállították. A jármű 22 éves vezetője megúszta sérülések nélkül, őt őrizetbe vették és büntetőeljárást indítottak ellene.

A rendőrségen az UNN hírügynökség érdeklődésére elmondták, a bíróság rövidesen dönthet a balesetben érintett, a Büntetőeljárási törvénykönyv 208. cikkelye alapján a közlekedési szabályok több személy halálát okozó megsértéséért előállított járművezető előzetes letartóztatásba helyezéséről.

A Büntetőtörvénykönyv 286. cikkelye 3. pontjában foglalt tényállás büntetési tétele héttől 12 évig terjedő szabadságvesztés, illetve a közlekedési eszközök irányításától való eltiltás legfeljebb három év időtartamra – emlékeztet az UNN.

(unn.com.ua/mukachevo.net.ua/RV)