Olekszandrijai fricska a Sahtarnak – zárkózik a Dinamo

Labdarúgás

2017. november 22., 08:28 , 880. szám

A hazai bajnokság mellett az ukrán kupában és a Bajnokok Ligájában is jó pozícióban álló Sahtar Donyeck a jelek szerint nem tolerálja a hármas terhelést, hiszen nagy meglepetésre legutóbb bajnoki mérkőzésen 2-1-re maradt alul a hazai pontvadászatban csak középcsapatnak számító FK Olekszandrijával szemben.

A Harkivban sorra került találkozón már a 27. percre kialakult a végeredmény: a vendégek részéről Poljarusz duplájára a donyeckiek francia légiósa, Bernard csak egy találattal válaszolt, így a találkozó vége felé hiába billent fel a pálya az egykapuzó Sahtar javára, az éllovas nem tudott pontot menteni.

A donyeckiek botlását maximálisan kihasználta a bajnoki cím reményéről már-már lemondani készülő Dinamo Kijev, és a soraiban Kádár Tamással felálló fővárosiak a kongói Mbokani duplájával 2-0-ra nyertek a Zirka Kropivnickij vendégeként, amivel egy csapásra négy pontra zárkóztak fel a Sahtar mögé.

A forduló másik meglepetése a harmadik helyen álló Olimpik Donyeck veresége volt az alsóházhoz tartozó, de a tabella első három helyezettje elleni meccseit veretlenül megvívó Csornomorec Odessza vendégeként.

Az országos élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 16. fordulójának eredményei: Sahtar Donyeck–FK Olekszandrija 1-2, Zirka Kropivnickij–Dinamo Kijev 0-2, Csornomorec Odessza–Olimpik Donyeck 2-1, Zorja Luhanszk–Veresz Rovno 1-1, Kárpáti Lviv–FK Mariupol 0-1, Vorszkla Poltava–Sztal Kamenszkoje 1-1.

A tabellát a Sahtar vezeti 36 ponttal a 32 pontos Dinamo és 25 pontjával harmadik Olimpik előtt.

(tamási)