Jövőre lemond a táviratküldésről az Ukrtelekom

2017. november 23., 17:39 , 881. szám

Ukrajna legnagyobb vezetékes távközlési szolgáltatója, az Ukrtelekom 2018. március 1-jétől a csekély forgalom miatt megszünteti a távíró szolgáltatást – derül ki a cégnek az Urjadovij Kurjer című lapban, a kormány hivatalos közlönyében megjelent tájékoztatásából, amelyet az UNIAN hírügynökség ismertetett.

„Megszűnik minden típusú és kategóriájú távirat fogadása, feldolgozása és kézbesítésre való továbbítása” – derül ki egyebek mellett az Ukrtelekom közleményéből.

A döntést a cégnél a feladott táviratok számának csökkenésével, illetve a gyártóik által már nem támogatott berendezéseik amortizálódásával indokolták.

Az UNIAN emlékeztet, hogy az Ukrtelekom október 1-jétől emelte a vezetékes telefonos szolgáltatás előfizetési díját az alapcsomag esetében 5,5 hrivnyával, a „korlátlan” csomag esetében pedig 9 hrivnyával.

Korábban az ukrán sajtó közölte, hogy a kijevi gazdasági bíróság határozatával ismét állami tulajdonba adta az Ukrtelekom részvénycsomagját. A társaságnál a bírósági határozatra reagálva arról biztosítottak, hogy az elsőfokú bírósági döntés napi szinten nem lesz befolyással az Ukrtelekom működésére. A cégnek, amelynél pillanatnyilag mintegy nyolcmilliónyian fizetnek elő a vezetékes telefonos szolgáltatásra, s majd 1,6 milliónyian jutnak általuk szélessávú internethez, többségi tulajdonosa a Rinat Ahmetov ukrán üzletember érdekeltségi köréhez tartozó System Capital Management (SCM).

(unian.ua/Kárpátalja)