A bajnokságban javítottak a kupacsapatok

Labdarúgás

2017. november 29., 08:14 , 881. szám

A Bajnokok Ligájában és az Európa-ligában is egyformán vereséget szenvedő ukrán labdarúgó-kupacsapatok a hétvégén lejátszott 17. fordulóban tudtak javítani mérlegükön.

A BL-ben a legjobb 16 közé jó eséllyel pályázó Sahtar Donyeck vendégként lépett pályára Kijevben a másik donyecki alakulattal, az Olimpikkel szemben, és gólokban gazdag találkozón 4-2-re győzte le ellenfelét.

Az Európa-ligás együtteseink közül a Dinamo Kijev – Kádár Tamással a soraiban – Mbokani és Morozjuk találataival 2-0-ra nyert a Sztal Kamenszkoje vendégeként, és továbbra is 4 pontos hátrányban van a listavezető mögött. A Zorja Luhanszk küzdelmes meccsen egy góllal verte a Zirkát.

Eredmények: Olimpik Donyeck–Sahtar Donyeck 2-4, Sztal Kamenszkoje–Dinamo Kijev 0-2, Zorja Luhanszk–Zirka Kropivnickij 1-0, FK Mariupol–Vorszkla Poltava 0-1, Veresz Rovno–Csornomorec Odessza 3-1, FK Olekszandrija– Kárpáti Lviv 3-0.

A tabellát a Sahtar vezeti 39 ponttal a 35 pontos Dinamo Kijev előtt. Az első két helyen álló csapatot egyformán 10 pontos hátrányból követi a Veresz, az Olimpik és a Vorszkla.

(tamási)