Porosenko két népszavazást is tartana a közeljövőben

2017. december 1., 19:02 , 882. szám

Petro Porosenko elnök bejelentette, szándékában áll a közeljövőben népszavazást tartani Ukrajnában a NATO-csatlakozásról és az európai uniós tagságról. Az Ukrajinszka Pravda szerint az államfő erről az ügyészségi dolgozók napja alkalmából mondott beszédében tett említést pénteken.

„Jelenleg szilárdan tartjuk az irányt az euroatlanti integráció felé. A közeljövőben Ukrajnában bizonyosan népszavazásra kerül sor a NATO-ba történő belépésről, és biztos vagyok abban, hogy Ukrajna népe támogatni fogja kezdeményezésemet az európai uniós tagságot illetően” – közölte az elnök.

„Biztos vagyok benne, hogy a szavazási eredmények ugyanolyan pozitívak lesznek, mint az Ukrajna függetlenségéről tartott, immár a történelem részévé vált referendum eredményei” – tette hozzá.

Porosenko jelezte, minden okunk megvan azt hinni, hogy a nehezén már túl vagyunk, Ukrajnában leküzdötték a gazdasági válságot, elvették a „fájdalmas kérdések élét”, az új hadsereg pedig sikeresen védi az országot az orosz agresszorral szemben.

Korábban az ukrán sajtó közölte, Petro Porosenko államfő kijelentette, Ukrajna jó úton jár az EU-csatlakozás feltételeinek teljesítése terén.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)